DESIGN BLOG, Petrified wood, puur natuurlijke schoonheid!

Petrified wood of versteen hout in goed Nederlands is feiteijk gefossiliseerd hout waarin alle natuurlijke organismes zijn vervangen door mineralen. Dit is een proces dat gebeurt als het hout bedolven raakt onder sediment en kan miljoenen jaren duren. Het eindresultaat is een zeer sterk materiaal met de orginele structuur van hout. De kleur wordt bepaald door het soort mineraal wat zich heeft afgezet en gaat van bruin tot geel en van wit tot zwart.

 

De versteende delen boom worden gezaagd tot ronde schijven of tot rechthoekige vormen en worden met een zeer sterke epoxy verlijmd tot een plaat. Van deze platen kunnen de mooiste elementen gemaakt worden voor interieur zoals; wandplaten, vloerdelen, keuken- en wastafelbladen.

 

Met een speciale epoxy hars en leather oppervlak afwerking is het materiaal ook zeer geschikt om buiten te gebruiken. Het wordt toegepast als geventileerde muurpanelen bij luxe villa's (links afgebeeld brown petrified wood) en omdat het ook gebruikt kan worden in een zoutwater omgeving wordt het zelfs op luxe jachten toegepast.

 

Wat de toepassing ook is, het zal een zeer exclusieve en tijdloze uitstraling hebben! Klik op de READ MORE knop linksonder voor de gallery met zeer fraaie voorbeelden.


 

 

Write a comment

Comments: 0

 

PURE NATURAL STONE/PNS Living

Showroom opent op 16 november 2020

(op afspraak)

Showroom opens 16th of November 2020

(on appointment)

 bloemendalerweg 3A

1382KB Weesp

 

 tel 0031-(0)20 2615219

tel 0039 - 3452109669

info@purenaturalstone.com

 

 

PURE NATURAL STONE

Sales Office Italy

Loc. Spighetta delle Querce 11

37010 Torri del Benaco (VR)

Italy