NIEUWS BLOG, gebouwd om te blijven: Pisa

Omdat ik vanuit Italie werk ben ik regelmatig in de gelegenheid om iets van de rijke geschiedenis mee te krijgen.Zelfs een toeristische plaats zoals Pisa is een bezoekje meer dan waard. Iedere keer als ik de oude historische gebouwen bezichtig dan verbaas ik mij over het vakmanschap en oog van voor detail bij de verwerking van natuursteen. Natuurlijk is het de imperfectie van de schuine toren van Pisa die de meeste bezoekers trekt maar de andere historische gebouwen op de Piazza del Duomo, zoals de kathedraal en het klooster zijn eveneens ware kunstwerken. Het blijft bewonderingswaardig dat bijna 9 eeuwen terug dit soort inmense structuren met zulke beperkte middelen konden maken. Hoewel er tegenwoordig veel met CNC machines en robots gaat zie je toch ook een stroming van de puristen die het echte handmatige vakwerk blijven uitoefenen. Hoe dan ook, dit soort gebouwen, helemaal vervaardigd uit natuursteen zijn gebouwd om te blijven! Klik op de READ MORE knop voor meer afbeeldingen en info.


 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0